Wednesday, September 5, 2012

Karamelliglasuuriga õunakook

Karamelliglasuur oli algselt mõeldud koolialguse puhuks õunakringli peale, aga kuna õunakringli asemel tegin juustusaiu, siis pidin ju midagi muud välja mõtlema.
Tegin siis lihtsa õunakoogi, millele sai määritud ohtralt glasuuri ning kreeka pähkleid. Maitsekooslus oli väga hea- eriti järgmisel päeval, kui glasuur oli imbunud koogi sisse :)

Õunakook
2 muna
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 dl õli
0,5 dl hapukoort
2 dl piima
4,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 l õunatükke (segada kaneeliga)
Muna kloppida suhkruga segamini, lisada õli ja segadaühtlaseks. Lisada hapukoor ja piim, segada. Viimasena lisada õunatükid ja küpsetuspulbri-jahu segu. Segada ühtlaseks ning kallata ahjuplaadile (minul oli suurem 25 x 40 cm plaat) ja küpsetada ahjus 175 c juures (pöördõhuga).
Jahtunud koogile määrida karamelliglasuur ning kaunistada kreeka pähklitega.

Karamelliglasuur:
400 ml vahukoort
4 dl fariinsuhkrut
Keeta tasasel tulel minimaalselt 30 minutit, aegajalt segada.

No comments:

Post a Comment