Wednesday, September 26, 2012

Šokolaadi-keedukreem

Proovisin teha uut kreemi ning katsetasin seda küpsisetordi täidisena.
Kreem oli magus ja tummine ning maitseb ilmselt suuremale šokolaadisõbrale :) Ilmselt teen seda kreemi ka tulevikus. Kreemis saab kasutada ära beseeteost ülejäänud munakollased, mis oli mul ka algseks põhjuseks seda kreemi proovida.
Retsept pärineb kokaraamatust "Kuldne šokolaadiraamat".

Šokolaadikreem
50 g nisujahu (veidi alla 1 dl)
6 suurt munakollast
170 g (2 dl) suhkrut
5 dl piima
150g tumedat šokolaadi

Klopi munakollased ja 1/3 suhkrut heledaks. Lisa jahu, osa piimast ja sega hästi läbi.Pane ülejäänud suhkur ja piim potti, aja keema. Kui piim hakkab keema, nirista see vähehaaval munakollaste sekks, ise pidevalt segades.
Vala segu potti tagasi ja keeda tasasel tulel pidevalt segades 2 minutit. Tõsta pott tulelt, sega juurde hakitud šokolaad ja sega kuni šokolaad on sulanud. Jahuta ja tarvita :)

No comments:

Post a Comment