Wednesday, September 26, 2012

Biskviitkattega õunakook

Tegin koogiklassikat: biskviitkattega õunakooki. Rabe põhi, mahlased õunad ja kohev biskviit- täiuslik kooslus.
Kasutasin pirukateost ülejäänud muretainast ning minu 28cm diameetriga koogivormile kulus seda umbes 2/3 tavakogusest. Kui teha tavakogusega, tuleb põhi pisut paksem.
Biskviitkattega õunakook
põhi:
100 g võid
1 muna
3 dl nisujahu
peotäis kliisid
2 spl vett
soola, suhkrut
täidis: 
4-5 õuna (puhastatud ja tõkeldatud)
suhkrut, kaneeli
biskviitkate:
3 muna
3 spl suhkrut
1,5 spl nisujahu
1,5 spl kartulitärklist
Põhjaks sega tainas kokku köögikombainis või haki suremas kausis noaga kiiresti taignapalliks. Jäta nii 30 minutiks külmkappi.
Täidiseks puhasta õunad, sega kaneeli-suhkruseguga ning jäta ootele.
Kata ahjuvormi põhi ja ääred taignaga, kata õuntega ning küpseta 200 c ahjus umbes 15 minutit (kuni õunad on pehmed).
Katteks vahusta munad suhkruga ning lisa sõelutud kuivained. Sega, tõstest munavahtu alt üles. Kata poolkõpsenud kook biskviitkatega ning küpseta, kuni biskviit on tikuga katsudes küps. (nii 10 minutit).


No comments:

Post a Comment