Saturday, September 15, 2012

Suitsukana-ananassi pirukas

Poes suitsutatud kanakintsusid nähes tekkis idee teha suitsukana-ananassi pirukat. Mõeldud-tehtud :) ja tulemus tuli minumeelest hea- suitsukana ja ananass on ikka suurepärane kooslus!
Pirukas on valminud klassikalist pirukatäidist silmas pidades- 1 muna kohta 1dl vedelikku ja umbes 60g juustu.

Suitsukana pirukas
(kogus sobib suurele ahjuplaadile mõõtudega 30x40cm)
põhi:
150g võid
soola
1,5 muna
3 spl vett
4,5 dl nisujahu
paar spl speltakliisid
täidis:
450g suitsukana kintsuliha
konservananassi tükke (suurest ananassikonservist umbes pool )
1 keskmine sibul
250 g suvikõrvits
umbes 200g juustu
3 muna
1 dl majoneesi
1dl ananassikonservi vedelikku
1 dl piima
sidrunipipart, soola
praadimiseks võid ja õli

Taigna valmistamiseks panin kuivained ja või köögikombaini ning segasin, kuni oli moodustunud purumass. Siis lisasin muna ja vee ning töötlesin tainast kuni moodustus ühtlene taignapall. Lasin taignal külmikus seista umbes tund, seejärel rullisin küpsetuspaberile ja tõstsin pannile.
Täidise jaoks praadisin sibula ja suvikõrvitsa või-õli segus, maitsestasin soola ja sidrunipipraga. Lisasin praadimise lõpus suitsukana ja ananassi ning jätsin kaane alla maitsestuma.
Juustu riivisin, muna ja vedelikud segasin kokku ning segasin veidi jahtunud täidiseainetega. Kallasin segu põhjale ja küpsetasin 200 c ahjus kuni pirukas pealt pruunikas (umbes 40 minutit).


No comments:

Post a Comment