Thursday, September 13, 2012

Pisarakook ploomidega

See on minu pere absoluutne lemmikkook. Eriliselt hea on õunatäidisega. Seekord oli täidiseks ploomid ja mõned õunad.

Pisarakook (Retsept pärineb mingist vanast Pereköögist)
Taigen:
200g võid (mina panin 140 ml õli ja 60 ml hapukoort)
2-3 spl suhkrut
2-3 spl hapukoort
1 tl söögisoodat
5 munakollast
4 dl nisujahu (lisasin ka peotäie speltakliisid)
veidi soola
peale: 3-5 dl marju, ploome või õunu (mina panin ploome rohkem, ikka vähemalt liitri jagu)
kate: 5 munavalget
2 dl suhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga (mina vahustasin munad kergelt suhkruga ja lisasin siis õli ja hapukoore), lisa ükshaaval munakollased. Lisa jahu-küpsetuspulber ja sega tainas kokku. Kalla tainas vormi. Pane taignale viilutatud õunad-ploomid ning puista üle kaneeliga. Küpseta 175 c ahjus 20 min. Vahepeal vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks ning määri kuumale koogile. Küpseta kooki veel 10-15 minutit (Munavalgekate peaks muutuma kollakaks).

No comments:

Post a Comment