Thursday, August 30, 2012

Ricotta muffinid

Täiesti ebaõnnestunud välimuse, aga suurepärase maitsega muffinid!
Kuna mul oli pakk ricottat vaja ära realiseerida, siis leidsin järgneva retsepti: ricotta keeksid.
Muutsin retsepti veidi, ilmselt sellest nad mul veidi lössis välimusega tulidki. Aga maitselt olid mahlased ja head. Teen ilmselt neid tulevikus teinekordki :)

Ricotta muffinid martsipaniga
3 muna
1,5 dl suhkrut
200 g ricottat
100 ml õli
50 ml hapukoort
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
40 g martsipani
Muna vahustada suhkruga kohevaks vahuks, lisada ricotta, õli ja hapukoor, segada kergelt. Sõeluda juurde nisujahu-küpsetuspulbri segu, tükeldatud martsipan ning segada taignaks. Jagada muffinivormidesse (mina kasutasin silikoonist muffinipanni) ja küpsetada 175 c juures, kuni pealt on helepruunikad. (Ma kella ei vaadanud, originaalretseptis oli unmbes 30 minutit, minul küpsesid minumeelest ikka 15-20 minutit).

No comments:

Post a Comment