Kuna õunad puude all kutsuvad küpsetama, siis otsustasin proovida ühte retsepti "Pereköögi kokaraamat 2"-st.
Lihtne oli seda teha tõesti ja tulemus jäi nagu lubatud- kohev ja mahlane. Retseptis asendasin heleda suhkrusiirupi tumeda suhkrusiirupiga (mul lihtsalt seda juhtus kodus olema ja poodi ei tahtnud minna). Maitse jäigi karamellisem :)
Lihtne õunakook (suur plaaditäis)
6 dl jahu
1,5 dl suhkrut
1,5 tl soodat
3 dl hapupiima
2 dl heledat siirupit
200 g võid
Peale: 500 g õunu (segada kaneeliga)
Segada kuivained, lisada hapupiim, siirup ja sulavõi ning ühendada ained võimalikult vähe segades.
Puhastatud õunad segada kaneeliga ning laotada taignale.
Küpsetada 180 c juures 40-50 minutit (minul pöördõhuga ahjus küpses umbes 30 minutiga).
No comments:
Post a Comment