Monday, August 20, 2012

Punasesõstrakook martsipaniga

Otsustasin oma pesamuna sünnipäevaks teha kooki, mida ma muidu isegi ei prooviks (400g martsipani taignas on ikka palju), aga mõtlesin et mis seal ikka- vahel võib ju proovida uusi maitseid.
Kook oli väga maitsev, martsipanimaitseline :) Minu maitse jaoks oli küll pisut liiga magus ja oleks võinud sisaldada veel rohkem marju. Aga muidu täpselt selline kook, mida süüa musta kohvi kõrvale üks väike tükike :)

Retsept pärineb raamatust "100 kooki 3"

Martsipani-marjaruudud
tainas:
125g võid
4 muna
3 dl suhkrut
4,5dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
400 g martsipani (mina panin 350 g martsipani ja umbes 100g röstitud maapähklipuru)
300g marjasegu (mina panin punaseid sõstraid)
 Vahusta toasoe või suhkruga, klopi ükshaaval juurde munad. Lisa riivitud martsipan ja kõpsetuspulbriga segatud jahu. Töötle taignaks. Vala vormi ja kata marjaega. Küpseta 175 c juures 40-50 minutit.
Jahtunud koogile raputada kaunistuseks tuhksuhkrut ja marju.

No comments:

Post a Comment