Tuesday, July 31, 2012

Pulmatort freesiate, orhideede ja rukkililledega

Pulmatorti sooviti kaheks päevaks: esimeseks päevaks suurem kahekorruseline tort ja teiseks ühekorruseline tort.
Kaunistamisel lähtusime pruudikimbust, mis koosnes freesiatest, orhideedest ja rukkililledest. Noorpaari soovil lisasin ka piibelehed. Tordi toonid pidid tulema sinine-valge-helesinine.
Tordid koosnesid vaniljekeeksist, kohupiimakreemist ja lemon-curdist (ehk sidruni keedukreem). Lemon-curdi tegin Nami-Nami kokaraamatu järgi. Lemon-curdi tegin esimest korda ja mulle maitselt väga meeldis.
Tort oli kaetud valge martsipaniga. 
Orhideed tegin suhkrumassist ja kasutasin Singapuri orhidee vormi, mis välimuselt on kõige sarnasem valgele kuukingale, mis oli pruudikimbus.
Freesiate tegemist õppisin netist (linki kahjuks enam ei oska anda), pildistasin selle lilletegemise protsessi üles ning seda saab vaadata siin. Freesiaõisi tegin nii suhkrumassist kui martsipanist ning mõlemad materjalid sobisid selleks hästi.
Rukkililled tegin martsipanist ning selleks voltisin kokku triibutatud martsipani (tegin nagu nelgiõit).
Lilli tegin pea nädal aega, aga ise jäin tulemusega rahule.
Kahekorruseline tort kaalus veidi üle 5 kg ja üheordne veidi üle 3 kg.
Ühekorruselise tordi pealtvaade

...ja sama tort küljelt

Kahekorruselise tordi külgvaade
... ja kahekorruselise tordi pealtvaade.

No comments:

Post a Comment