Tuesday, July 31, 2012

Lillhernestega tort ja lipsuga tort

Minu poole pöördus abielupaar, kes pidasid koos oma 50-ndat juubelit ning soovisid selle puhuks torti. Torti pidi jätkuma umbes 100 inimesele.
Pakkusin välja, et võiks olla mitte üks vaid kaks torti- kummalegi juubilarile oma.
Tordid pidid olema harmoonias omavahel, aga siiski kumbagi eraldi iseloomustama. Mehe tordile sooviti lipsu ning tort pidi tulema rohelistes toonides. Naine aga soovis lillhernestega lillakates-roosakates toonides torti kuna tema pruudikimbus olid olnud lillherned.
Tordid tegin kahekorruselised, sest muidu ei mahuks külmikusse ning soojas ju tordid ei säili kuumaga. 
Kumbki tort kaalus umbes 7 kg. Tort oli kohupiimatäidisega vaniljekeeks ning kaetud martsipaniga. Lisaks oli mustika-vaarika moos (käisin selleks spetsiaalselt mustikal) ning ka beseekiht. Besekiht jäi kõige ülemiseks kihiks ning kuna beseeplaat on veidi ebatasanem siis oli päris raske torti siledaks saada.
Lilled-lips, pits  ja särgikrae on tehtud suhkrumassist.
Lillherneste tegemist õppisin netist video järgi ja esimest kümmet lillhernest tegin ikka mitu-mitu tundi. Aga iga algus on raske ;) ja hakkama ma sain. 
Särgi kraeosa tegin oma tarkusega ja tuli täitsa krae välja ka. Esimest korda kasutasin ka pitsivorme (selleks puhuks ostsin) ja minumeelest lisas see tordile elegantsi ja õhulisust.
Ise jäin tulemusega rahule ja kuuldavasti ka tordi saajad olid väga rahul.



2 comments: