Monday, July 16, 2012

Printsessitort

Tordi saajaks oli 3-aastane neiu, kelle lemmikvärv on roosa ning lemmikteema on printsessid. Sellisel juhul on ju ainumõeldav tort printsessitort :) Sünnipäevalapse emme palus, et printsessi keha poleks mitte nukk (nagu tavaliselt) vaid ise voolitud. Ma siis võtsin südame rindu ning hakkasin printsessi voolima. Kuna aega oli vähe, siis kuju ära ei kuivanud ning oli üsna pehme. Toestasin küll kuju grilltikkudega, aga siiski püsis hirm, et tordi liigutamisel kaotab printsess pea või hea vormi või "minestab". Tordi panin kokku sünnipäevalapse kodus vahetult peo alguses. Õnneks (ning tänu 6 hamatikule keha alumises osas) püsis printsess ühes tükis kuni serveerimiseni :)
Tavaliselt ma väldin mittesöödavaid aksessuaare tordil, aga antud juhul oli see vältimatu. Sünnipäevalapse emme igatahes teadis tikkude asukohtadest ning lubas need enne söömist eemaldada.
Antud tort on olnud tehniliselt üks raskemaid, aga tulemusega jäin ise väga rahule :)
Tort kaalus 2,3 kg. Kujuke oli voolitud suhkrumassi-martsipani segust, mis kaunistatud suhkrupärlite ja kuldse pulbervärviga (kroon peab olema ju kuldne!). Seelikuosa oli kaetud sukrumassiga ning seelikualune peitis endas kräsupeakooki maasikatega.
Ja ka otsevaade:

No comments:

Post a Comment