Tuesday, August 28, 2012

Suhkrumassist freesiate tegemise õpetus

Kuna ma netist leidsin ainult ühe inglisekeelse õpetuse, kuidas teha freesiat, siis mõtlesin seda ka teistega jagada.
Vabandan ette piltide pisut uduse kvaliteedi pärast (mul n-ö seebikarp ja paremat loota ilmselt pole).
Piltidel  on kaks lille korraga, et lihtsam aru oleks saada. Proovisin freesiaid teha nii martsipanist kui ka suhkrumassist ning tulemus oli mõlemal juhul võrdselt hea.

Kõigepealt tuleb teha martsipanist piklik rull, mis ühest otsast suruda lamedaks.
 Siis teha võrdsete vahedega sisselõiked, et moodustuuks 6 õielehte.
 tulemus peaks peale lõikamist jääma selline:
 Siis sõrmede vahel õielehtedele anda ümar kuju.
 Anda õielehtedele kumer kuju:
 Siin pildil on tolmukad ja lille tagumine osa (need on martsipanist). Tolmukad keerasin rulli.
 Pinsettide abil torkasin tolmukadlille keskele tehtud auku (soovi korral võib alla panna ka toiduliimi).
 Panin paika lille taguse ja surusin õielehed vormi.
 Ja valmis lill ongi :)
 Selliselt nägid need freesiaõied välja tordi peal:

No comments:

Post a Comment