Sunday, October 21, 2012

Suitsulõhe pirukas

Pirukateole lähenen enamasti loominguliselt- vaatan, mida kapis on :)
Sel korral oli aga kindel soov teha suitsulõhe pirukat ning isegi uurisin erinevaid retsepte. Siiski lõpuks tegin retseptivabalt, tunde järgi.
Suitsulõhe pirukas (28 cm diameetriga ümmargune vorm)
taigen:
100 g võid
3 dl nisujahu (täisterajahu)
1-2 spl speltakliisid
2-3 spl vett
soola

Taigna segan kokku köögikombainis- kuivained kõigepealt võiga purutaignaks, siis lisan külma vee ning segan tainast kuni taignapalli moodustamiseni. Hoida taignapalli  külmikus nii 30 min enne küpsetamist.

täidis:
200-300 g kuumsuitsulõhet
3 muna
200 g juustu
100g kodujuustu
100 ml tilliga majoneesi
2 dl piima
soola, pipart
3 tomatit
Täidiseained segada kokku, kalla segu taignapõhjale, kata pealt viilutatud tomatitega. Küpsetada 200 c ahjus umbes 30 min.

No comments:

Post a Comment