Sunday, October 21, 2012

Spinati-fetajuustu pirukas

Leidsin toreda retsepti Nami-Namist. 
Retsept tundus isuäratav ning kommentaarid olid kiitvad. Täidise tegin külmutatud spinatist. Kuna lahttainast oli mul ainult 500 g pakk, siis tegin ka sama täidisega väikeseid pirukaid klassikalisest pirukataignast.
Pirukad tulid minumeelest imehead- isegi meespool (kes teadagi sellist rohelist kraami veidi pelgab) sõi väikeseid pirukaid ja väitis, et maitsvad olid.
Kindlasti teeksin seda retsepti veel ka tulevikus :)

Spinati fetajuustu pirukas (suur pirukarull lehttaignast ja plaaditäis väikeseid pirukaid muretaignast)
täidis:
400 g külmutatud spinatit
2 suurt sibulat
pizzamaitseainet, soola
1 muna
500 g kreemjat fetajuustu
Pigista vedelik sulanud spinatist välja. prae sibul võis, lisa maitseained. Sega sibul, spinat ja fetajuust.

Suure pirukarulli tegin 500 g poe pärmi-lehttaignast. Määrisin täidise lahtirullitud taignale ning keerasin mõlemast otsast rulli, nii et kaks rulli jäävad paralleelselt kõrvuti. Lõikasin sälgud pikkupidi sisse (nii on hiljem kergem lõigata) ning küpsetasin 200 c ahjus kuni pirukas oli tumedamalt pruunikas.

Umbes 2/3 täidist jäi üle, siis otsustasin teha ka väikeseid pirukaid, mille jaoks tegin muretaigna:    
100 g võid
1 muna
3 dl nisujahu (täisterajahu)
soola
Segasin või ja kuivained puruks, lisasin muna ning segasin kuni moodustus taignapall. Rullisin taigna lahti, lõikasin ruutudeks. Iga ruudu keskele panin täidist, keerasin taigna üle täidise ning kahvliga sälkisin ääred kinni. Kõpsetasin 200 c ahjus umbes 20 minutit.

No comments:

Post a Comment