Sunday, November 11, 2012

Kohupiimakook

Leidsin mingi vana ajakirjast väljalõigatud retsepti, mida ei ole varem proovinud.
Tulemuseks oli selline (heas mõttes) nõukogudeaegse kondiitrileti-tüüpi kook. Nostalgiline maitse :)
Rosinad jätsin välja sööjate soovil, ise ilmselt oleks pannud rosinaid nii palju et mustab. Katteks lisasin retseptiväliselt iiriseglasuuri ning tükeldatud mandlid.

Kohupiimakook
põhi: 
150 g võid
3-4 spl suhkrut
0,5 tl soola
1 muna
3 dl jahu (retseptis oli 1,5 kl jahu)
kate:
500 g kohupiima
200g hapukoort
1,5 dl suhkrut
3 spl jahu
2 tl vaniljesuhkrut
3 muna
rosinaid
Sulavõile lisada suhkur, sool jahu ja muna. Segada taignaks ja ajada ahjuplaadile laiali.Küpsetada põhja, kuni see muutub kuivaks ja valada siis kate peale.
Katteks segada kohupiim hapukoore, suhkru, jahu ja vaniljesuhkruga. Lisasa munakollased. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisada kattele.
Küpseta, kuni kohupiim on tahkemaks tõmbunud ja kook ühtlaselt pruun.
iiriseglasuur:
2 dl fariinsuhkrut
2 dl vahukoort
Koor ja suhkur panna paksupõhjalisse potti ning keeta madalal kuumusel umbes 30 minutit. Jahutada, segada, määrida koogile.

No comments:

Post a Comment