Wednesday, December 12, 2012

Piparkoogid

Olen igal aastal teinud piparkoogitainast ühe kindla retsepti järgi, seekord proovisin teist retsepti ja jäin väga rahule :) Muredad ja krõbedad piparkoogid- just sellisen nagu meie perele meeldivad. Tõe huvides peab mainima, et piparkoogikogused, mida sööme on ikka hirmuäratavad- kuus plaaditäit piparkooke kahe päevaga ära süüa ei ole probleem...

Siirupipiparkoogid (originaalretsept: Pereköögi kokaraamat)
250 g võid
2,25 dl suhkrut
1,5 dl siirupit (kasutasin heledat siirupit)
2 tl piparkoogimaitseainet
2 tl kaneeli
0,5 tl ingverit (originaalretseptis oli 2 tl nelki, 2 tl kaneeli, 1,5 tl ingverit)
0,75 dl kakaojoogi pulbrit
2 muna
3 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
500 g nisujahu (umbes pool asendasin täisteranisujahuga ja lisasin ka peotäie speltakliisid)

Kuumuta siirup, suhkur, või, maitseained ja kakaopulber ning kuumutada keemiseni. Jahutada leigeks (retseptis soovitatakse maha jahutada, aga täiesti jahtunult muutus mass tahkeks ja pidin uuesti leigeks soojendama), vahustada ning lisada vahustamist jätkates munad. Jahu ja küpsetuspulber segada ning lisada taignasse. Lasta taignal külmutuskapis seista vähemalt ööpäev.
Rullida, vormida ja kõpsetada 180 c juures 6 minutit. Jahtunult kaunistasin poeglasuuridega.
p.s. Kuna tainas on rabe, siis rullisin taigna küpsetuspaberil lahti, vormisin piparkoogid ning võtsin vahelt taigna ära. Küpsetuspaber läks siis otse pannile :) Proovisime ka silikoonmatil vormitud piparkooke pannile tõsta, aga siis läksid paljud vormitud piparkoogid katki.


No comments:

Post a Comment