Wednesday, February 20, 2013

Autoga tort

Tordile sooviti sünnipäevalapse poolt autot ja südant. Proovisin siis sellist keerulist kooslust lahendada. Süda sai autole ja auto tordile.
Auto sisuks oli keeks.

Traktoritort

Selle tordi kõige olulisem osa oli traktor. Sünnipäevalapse jaoks muu ei olnud oluline.

Proovisin teha traktori väljalõiketehnikas. (Lõikasin traktori kuju välja joonise järgi ning vormisin ruumilisemaks. Minumeelest vahva tuli välja ja üsna lihtne oli seda teostada.

Tort kaalus 2,5kg ja koosnes kräsupeakoogist, mis oli kaetud martsipaniga.

Roosade tulpidega tort

Minumeelest kõige ilusamad tulbid on roosad :) Ja roosad tulbid meeldisid ka sünnipäevalapsele, lisaks soovis ta roosades toonides liblikaid.
Tort koosnes vaniljekeesist, šokolaadimoussest, vaarikatest ja oli kaetud martsipaniga. Lilled ja liblikad olid tehtud martsipani-suhkrumassi segust. Tort kaalus üle 2 kg.

Ameerika-teemaline tort

Sooviti (üllatuseks) torti, millel oleks USA Vabadussammas ning stiliseeritud lipp. Esialgu keeldusin igasugusest Vabadussamba tegemisest- see ikka väga keeruline kuju. Lõpuks ikka leidsin lahenduse ja kuju tordile sai.
Üllatuse oli tort kuuldavasti ka valmistanud ning sünnipäevalaps oli rahul olnud. Tort kaalus veidi üle 7 kilo ning oli kahekorruseline. Kahe kihi vahel oli tordipapp, nii sai torti lõigata kahes kihis.
Tort oli kaetud šokolaadikreemiga, täidiseks oli kräsupeakook vaarikatega. Alumise korruse tordipapi alune tordi pind oli kaetud martsipaniga.
Lipp oli tehtud martsipani-suhkrumassi segust ning lipu kujundus on maalitud toiduvärvidega. Tähed-numbrid on martsipanist.


Bruno tort

Minu esimene katsetus maalida Brunot.
Tort koosnes vaniljekeeksist, kohupiimakreemist, banaanist ja vaarikatest ning kaetud oli martsipaniga. Kaalus veidi üle 3 kilo.

Monday, February 18, 2013

Mereröövlitort

Mereröövli ja mereröövlilaevaga tort, mis kaalus 5kg800g. 
Koostis:vaniljekeeks kohupiimakreemi ja vaarikatega, katteks valge šokolaadi mousse ja martsipan.

 Ja piraat lähemalt:
Piraat on tehtud martsipanist, aardekirst ja laev on keeks, mis kaetud martsipaniga.

Käekoti tort

Sõbranna soovis oma sõbranna kooli lõpetamise puhul šikki käekotikujulist torti. Soovitatavalt pidi olema kuldset ja pärleid :)
Ma varem polnud kunagi kotikujulist torti teinud, aga väljakutse oli põnev :) Nautisin väga selle tordi tegemist!

Tort koosnes vaniljekeeksist, šokolaadimoussest, vaarikatest ning oli kaetud martsipaniga.
Tort kaalus umbes 2,5 kg.